We are cookies ^.^

We are cookies ^.^

joi, 26 iulie 2012

8th post

    Ideea pentru acest post mi-a venit atunci cand am observat ca, in era tehnologiei si vitezei, in apogeul comuniatiilor, cand toata lumea are sansa sa-si exprime opinia si sa iasa in evidenta, putini oameni o fac. Toata lumea se comporta ca o turma de oi, o idee se raspandeste cu viteza fulgerului si toata lumea o accepta. Dar e doar o idee. In loc ca internetul sa dezvolte imaginatia ( ca doar nu degeaba google-ul are milioane pagini si linku-uri), din contra o comprima. Sunt raspandite cateva idei ca o moda si toata lumea le aplica si le respecta ca sfantul Coran ( Biblia musulmanilor google it). Astfel toata lumea se uita la aceleasi seriale online americane, frecventeaza aceleasi site-uri dintre care nu lipseste facebook-ul/ twitter/ instagram, rade la acelasi tip de glume seci si poarta, mai mult sau mai putin, haine identice. In loc sa ne bucuram de diversitatea oferita de sfantul internet, care mai nou se acceseaza din orice colt de lume si pe orice telefon/ tableta/ laptop, preferam sa "imbratisam" ideea generala , "curentul", moda care circula momentan.
   Sunt cateva idei care au fost foarte rapid adoptate de masa de utilizatori de internet. Cam asta inseamna o idee cu adevarat buna, o idee flexibila care place oricui, sa luam spre exemplu  9gag-ul. Toata lume "<3" 9gag. De ce? Simplu: pentru ca majoritatea faniilor 9gag-ului sunt adolescenti sau adulti tineri, dar pe toti ii leaga ceva: toti prefera sa faca "haz de necaz" o atitudine pozitiva de altfel. Asa ca toate evenimentele mai putin placute din viata, care la un moment dat te-au suparat dar dupa aceea ai vazut partea plina a paharului sau pur si simplu ti-ai dat seama ca e mai mult amuzant decat suparator, de altfel experienti prin care toata lumea trece, sunt adaugate pe 9gag sub forma aproximativa a unei benzi desenate. Si nu numai, exista o varietate de posturi despre lucruri care plac majoritatii. Nu trebuie sa fi un comediant desavarsit sau un desenator experimentat pentru a posta pe 9gag, pentru ca este un site facut de oameni obisnuiti pentru oameni obisnuiti, fara pretentii doar cu optimism si buna dispozitie.
    Un alt exemplu de site cu o idee "mareata" este marele facebook. De ce? Pentru ca, atunci cand s-a conceput(spun asta pt ca desi a fot realizat pentru a fi ultilizat in cadrul anumitor colegii din america, mai tarziu s-a modernizat in conformitate cu cerintele) , a fost gandit pentru oameni obisnuiti care vor sa isi imparta fotografiile cu prietenii si sa le comenteze, sa isi spuna opinia si sa bata campii despre propria persoana. Poti sa faci cunostinta cu oameni din alta tara, sa iti conactezi vechii colegi/ prieteni, rude indepartate intr-un cuvant sa comunici cu oamenii. Deci, da, facebook ofera ce promenite si anume comunicare nelimitata (ok, limitata de termenii si conditiile site-ului -dar nimeni nu le citeste- si de fusul orar poate...).
   O alta idee rapid acceptata de "masa utilizatorilor" a fost shopping-ul online, site-uri de genul ebay si amazon unde te ma poti si tocmi sau licita, unde poti vinde sau cumpara, au avut milioane bune de castigat ca intermediarii unor tranzactii de la om la om.
   In concluzie, fenomenul de idee generala , de moda care place instant tuturor este creata de si pentru epoca tehnologiei, care il incurajeaza si suporta. Nu este o crima sa intrii pe aceleasi site-uri ca prieteni tai dar, poti fi si independet sa descoperi ce-ti place in mod special si sa nu te lasi purtat suta la suta de curentul modei. BE CREATIVE !!!
                                                                                                                       by Milky Way

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu