We are cookies ^.^

We are cookies ^.^

luni, 9 iulie 2012

2nd post: HAT3RI PESTE TOT !

   Ok, deci cine nu a deschis Youtube-ul si nu a dat peste valul de hateri ce par a suferi de sindromul tourette (google it ;) ), ar trebui sa mai dea o tura pe net ca mai nou sunt al naibii de greu de ratat ;). Cred ca totusi e o chestie psihologica... depinde de fiecare in ce tip de hater se inscrie.
    1) Haterii benefici... hmm... daca putem spune asa, avand in vedere ca in oarecare masura, comentariile lor sunt constructive si nu in totalitate rautacioase, se inscriu in categoria haterilor numai pentru ca "sugestiile" lor sunt prost interpretate de catre postator ( si daa... am verificat daca exista cuvantul... si noua ni se parea ca suna dubios)
    2) Haterii care stiu numai sa "urasca" fara un motiv intemeiat. De obicei comentariile lor sunt pline de injuraturi si de insullte aduse la adresa postatorului , numarul semnelor de punctuatie fiind dus la extreme. Adesea acest tip de comentarii sunt postate doar pentru a fi postate, nici macar cel care le scrie nu le crede in totalitate. Atitudinea asa-zisului hater ramane cea mai enervanta deoarece adesea nici nu a citit/ urmarit pana la capat post-ul/ video-ul pe care apoi se grabeste sa-l faca de ''tot rahatul'' pe paginile publice.
   Adica ok, am inteles ca unii sunt mai putin dezvoltati si ca singurul mod in care pot sa se afirme este daca devin ''hateri'', dar deschideti-va ochii, oameni buni, nu puteti trai gandindu-va ca celalalt trebuie sa fie mai prost ca voi, trebuie sa va ganditi ca VOI trebuie sa fiti mai buni ca el sau ea. Si daca stam sa ne gandim, criticile sunt bune.... la fel ca bataia, rupte din rai, dar toate trebuie dozate ...
   Daca ar fi sa rasucim la 180 de grade problema si sa o analizam psihologic, ar semana cu multele cazuri -cele mai frecvente in America... oare de ce?- de ''batausi'' in scoli. Da, persoane care prefera sa le faca probleme altora decat sa-si vada de propria viata si sa-si infrunte propriile probleme si temeri. Sentimentul de superioritate superficial dat de umilirea altei persoane este la fel de trecator ca si durerea resimtita de ei ... desi la inceput e mai intensa, in timp se pierde si , in final, dispare . Dar in timp ce durerea te invata in oarecare masura sa nu-ti repeti greseala care a cauzat-o, euforia data de superioritatea mai sus numita creeaza dependenta. Si deci, continuand scenariul, continua si micul hater sa umileasca si sa jigneasca oamenii.... dupa un timp devine ''marele hater'' cunoscut de o buna parte din ''societatea online'' si eventual ajunge sa ii se plateasca cu acceasi moneda. Aparent e sigur pe el cu  atitudinea ''i don't give a fuck'' dar el nu stie sentimentul.... cand superioritatea contextuala il paraseste si singuratatea si dezamagirea ii iau locul, coplesindu-l si distrugandu-i si ultima farama de incredere si respect de sine (daca a posedat vreodata asa ceva).
   Nu vreau sa spun ca nu e bine sa-ti exprimi propria opinie, din contra e o tara libera, dar mai bine gandeste-te a) daca ai motive concrete sa crezi acel lucru si b) pune-ti intrebarea: '' E neaparat nevoie sa imi spun parerea?''- aici ma refer la faptul ca, daca nu ai nimic nici bun, nici constructiv de spus mai bine tine-ti gura ca nu ajuti pe nimeni.
   Nu e intotdeuna usor sa gasim partea buna in tot ce vedem dar daca to nu o vedem, mai bine continuam sa o cautam si nu evidentiem aspectele negative.
   Fiti optimisti si papati bisuiti cu lapte :)
                                                                                                              NO H8 ! By Milky Way

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu